Zo sluit je jouw VGA monitor aan op een HDMI poort

by Redactie 0 Comments

In situaties waarin je niet de beschikking hebt over een vrije VGA poort, maar wel een HDMI poort kan gebruiken bied een HDMI naar VGA adapter uitkomst.

 

Wanneer heb je geen VGA poort beschikbaar en is een HDMI naar VGA adapter handig?

– Bij systemen waar geen VGA meer op zit.

– Als de VGA poort niet geactiveerd staat (of gekoppeld is aan de grafische kaart, red.).

– Als de VGA poort al gebruikt wordt voor een ander beeldscherm.

 

Systeem zonder VGA poort

Mini PC’s, netbooks en MacBooks zijn vaak niet van een VGA poort voorzien.

 

Geen actieve VGA poort

Het kan gebeuren dat de VGA poort gedeactiveerd staat in de BIOS van de computer of dat de beschikbare poort niet op de grafische kaart is aangesloten. Indien mogelijk kan de BIOS instelling worden veranderd.

 

Als de VGA poort niet met de grafische kaart is verbonden kan deze wel gebruikt worden, echter bent u dan slechts instaat om één monitor te gebruiken. Als je van een niet met de grafische kaart verbonden beeldpoort gebruikmaakt kan je niet meerdere schermen tegelijkertijd gebruiken. Wij raden je dan ook aan om altijd via de grafische kaart te verbinden. De computer wordt hierdoor ook minder belast en de beeldkwaliteit is vaak beter.

 

De VGA poort is bezet

Gebruik in dit geval een vrije beeldpoort zoals HDMI, DisplayPort of DVI en verbind een adapter met de VGA kabel van jouw VGA monitor.

 

Met welke apparaten is een HDMI-VGA adapter compatibel en hoe sluit ik het aan?

 apparaten-compatibel-hdmi-vga

 

Help, ik krijg geen stabiel beeld door bij het koppelen van HDMI met VGA!

Als het beeld hapert of je helemaal geen beeld doorkrijgt is er sprake van onvoldoende stroom op de HDMI poort van je computer. Op de MacBook en MacMini is hier bijvoorbeeld sprake van, we raden dan het gebruik van een HDMI naar VGA adapter met externe voeding aan.

Ik wil ook geluid doorzetten, hoe kan ik dat realiseren?

VGA is in tegenstelling tot HDMI niet instaat om geluid over te dragen. Je kunt dit met behulp van een HDMI naar VGA (+ Audio) adapter oplossen. De adapter is voorzien van een AUX ingang die je kunt verbinden met jouw computer.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>