Welke USB 3.0 Kabels zijn er en wat kan ik ermee?

by Redactie 0 Comments

We zijn al jaren vertrouwd met de USB techniek. Tegelijk wordt deze steeds verder ontwikkeld. Daarom wijden we dit artikel speciaal aan de USB 3.0 kabels.

 

USB 3.0 Datakabel

http://www.actiekabel.nl/usb-3-0-datakabel/

 

De USB 3.0 Datakabel is bijzonder geschikt om te gebruiken met een groot aantal of grote databestanden. Op deze manier is het mogelijk om USB A aan USB Micro B te koppelen. Deze datakabel ondersteunt het razendsnelle USB 3.0. Deze kabel kan worden gebruikt met de voorgaande USB versies.

 

De USB 3.0 A naar Micro B kabel is gewoonweg de beste voor de laagste prijs. Hiermee kun je pijlsnel bestanden verzenden en ontvangen die afkomstig zijn van een externe harde schijf. USB 3.0 is 10 keer sneller dan USB 2.0!

 

Deze USB kabel maakt het mogelijk om voldoende stroomsterkte te halen uit de uit de USB 3.0 poort van je computer of mediaspeler. Zo kunnen de meeste externe harde schijven van stroom worden voorzien. Dit is de reden dat er steeds meer opslagmedia zonder externe stroombron worden geproduceerd.

 

Sommige smartphones beschikken over een Micro USB B ingang. Ook hier kan je de USB 3.0 Datakabel voor gebruiken. De meeste telefoons hebben wel nog steeds een Micro USB A ingang en daarvoor is deze kabel niet geschikt.

 

De USB 3.0 kabel is downwards compatibel met eerdere USB modellen, zoals USB 2.0, 1.1 en 1.0. Wanneer je de kabel hiermee gebruikt, dan ben je wel beperkt tot de maximale snelheid van deze eerdere versies.

 

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een PC met een vrije USB A poort.
 • Een externe harde schijf met een vrije USB Micro B poort.
 • Een pc die de snelheid van USB 3.0 optimaal aankan.
 • Een toestel dat klaar is om met de snelheid van USB 3.0 aan de slag te gaan.

 

USB 3.0 Kabel

http://www.actiekabel.nl/usb-3-0-kabel/

 

Met een USB 3.0 Kabel kun je alle types van USB apparaten op elkaar aansluiten. Deze kabel ondersteunt het supersnelle USB 3.0. De kabel is downwards compatibel met vroegere USB poorten.

 

De USB 3.0 Kabel is voordelig in aanschaf en maakt het simpel om je pc aan een USB A apparaat te koppelen. Deze USB 3.0 USB A kabel kan grote hoeveelheden data aan. Alles gaat snel over een weer. De tijd die je zo bespaart is bijna tastbaar. USB 3.0 is 10 keer sneller dan USB 2.0!

 

De USB 3.0 kabel is downwards compatibel met vroegere USB versies, zoals USB 2.0, 1.1 en 1.0. Je boet wel in aan snelheid. Opdrachten en scans zullen minder snel gebeuren en terugvallen op de capaciteit van de vroegere versies.

 

USB 3.0 maakt dataverkeer in twee richtingen mogelijk. D.w.z. dat er tegelijk over en weer tussen USB 3.0 apparaten data verzonden kunnen worden. Bij USB 2.0 liet enkel eenrichtingsverkeer toe. De maximale dataoverdrachtssnelheid van USB 3.0 bedraagt 480 Gigabit per seconde. Dit is 10 keer van wat mogelijk was met USB 2.0.

 

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een PC met een vrije USB A poort.
 • Een apparaat met een USB A poort die nog niet gebruikt wordt.
 • Een pc die de snelheid van USB 3.0 optimaal aankan.
 • Een toestel dat klaar is om met de snelheid van USB 3.0 aan de slag te gaan.

 

USB 3.0 Printerkabel

http://www.actiekabel.nl/usb-3-0-printerkabel/

 

Met deze USB 3.0 Printerkabelkoppel je USB A aan USB B. Ook het pijlsnelle USB 3.0 wordt met deze kabel ondersteund en hij kan gebruikt worden met vroegere USB versies.

Dit is met stip de voordeligste USB 3.0 printerkabel (USB A naar USB B) van dit moment. Hier mee sluit je je computer en printer op elkaar aan. De USB 3.0 printerkabel is werkelijk razendsnel. Printen gebeurt nu voor je er erg in hebt. Met deze laag geprijsde USB A naar USB B kabel kun je je je printer of scanner zoals nooit tevoren gebruiken. Wachten op het inscannen en printen van stapels tekst hoeft niet meer. Je PDF is vlugger klaar dan je had kunnen denken. USB 3.0 werkt 10 keer sneller dan USB 2.0!

 

Ook deze USB 3.0 kabel bruikbaar met vroegere USB versies, zoals USB 2.0, 1.1 en 1.0. Hou er rekening mee dat de snelheid dan beperkt wordt tot deze van de vroegere USB versies.

 

Met deze kabel kun je ook een computer/mediaspeler aan een externe harde schijf koppelen. Let wel, dat dat deze harde schijf een USB B poort hoort. De laatste modellen hebben immers een Micro USB B ingang.

 

Wat heb je hiervoor nodig?

Een pc met een ongebruikte USB A poort.

Een printer of scanner met ongebruikte USB B poort.

Een pc die de snelheid van USB 3.0 optimaal aankan.

Een toestel dat klaar is om met de snelheid van USB 3.0 aan de slag te gaan.

 

USB 3.0 Verlengkabel

http://www.actiekabel.nl/usb-3-0-verlengkabel/

 

Hiermee kun je kabels verlengen van USB A naar USB A. De verlengkabel ondersteunt USB 3.0. De kabel is bruikbaar met vroegere USB versies.

 

Deze USB 3.0 verlengkabel verlengt van USB A Mannelijk naar USB A Vrouwelijk. Dit wil zeggen dat de kabel met de mannelijke zijde op een vrouwelijke USB A poort past van een computer of randapparatuur. Aan de andere kant vind je een vrouwelijke USB A uitgang. Aan deze uitgang kan je een andere mannelijke USB kabel inpluggen. Dan moet je wel deze tweede kabel erbij kopen.

 

Een USB 3.0 verlengkabel gebruik je best met USB poorten met dezelfde snelheid. Dat wil niet zeggen dat de kabel niet werkt bij een andere snelheid. USB 3.0 kan een maximale dataoverdrachtsnelheid van 5 GB per seconde halen en is 10 keer zo snel is als USB 2.0.

 

De USB 3.0 kabel is downwards compatibel met oudere USB versies, zoals USB 2.0, 1.1 en 1.0. De maximale snelheid van printopdrachten en scans wordt echter wel beperkt tot de maximale capaciteit van deze versies.

 

USB 3.0 maakt tweerichtings dataverkeer mogelijk. Er worden dan tegelijk databestanden over en weer verzonden. Bij USB 2.0 was enkel eenrichtingsverkeer mogelijk. De maximale dataoverdrachtsnelheid van USB 3.0 bedraagt 480 Gigabit per seconde. Dat is 10 keer zo snel als USB 2.0.

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een pc met een ongebruikte USB A poort.
 • Een mannelijke USB A 3.0 kabel die nodig verlengd moet worden.
 • Een pc die de snelheid van USB 3.0 optimaal aankan.
 • Een toestel en een kabel die het aankunnen om optimaal met de snelheid van USB 3.0 aan de slag te gaan.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>