Wat is het verschil tussen een HDMI Switch en Splitter?

by Redactie 0 Comments

Regelmatig merken wij dat er onduidelijkheid bestaat tussen de werking van een HDMI Switch en HDMI Splitter. Deze twee apparaten zijn namelijk niet voor dezelfde toepassing bedoeld. In dit artikel gaan we in op de verschillen van de twee apparaten en leggen we je uit welk apparaat je voor welk doeleinde nodig hebt.

Wat is een HDMI Switch?

http://www.actiekabel.nl/hdmi-switch-3×1/

Met een HDMI Switch kan je ‘switchen’ (schakelen) tussen verschillende mediabronnen zoals een spelcomputer, harddisk recorder of digitale tv ontvanger. Deze apparaten worden dan op één monitor of projector weergegeven. Een Switch is dan ook bedoeld om meerdere apparaten zonder gedoe naar wens op een beeldscherm te kunnen zien. Het is niet mogelijk tegelijkertijd meerdere mediabronnen te gebruiken op één monitor.

Wat is een HDMI Splitter

http://www.actiekabel.nl/hdmi-splitter-1×2/

Met een HDMI Splitter ben je instaat om op meerdere beeldschermen tegelijkertijd het beeld door te zetten wat afkomstig is uit één mediabron. Het beeld wordt naar elke beeldbuis gedupliceerd en er is geen sprake van een uitgebreide bureaublad ervaring. In het geval je dat wel zoekt raden wij het gebruik van verschillende beeldadapters aan die op verschillende poorten in een pc of laptop aangesloten moeten worden. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar onze redactie. Zij kunnen je advies op maat geven.

Trouwens, het onderscheidt tussen een splitter en en een switch gaat ook op voor splitters en schakelaars (switches) met andere kabelsoorten.

Ik zoek wat anders

Dat kan gebeuren. Waarschijnlijk zoek je een combinatie tussen een switch en een splitter. Zo’n apparaat bestaat en wordt een HDMI Matrix genoemd. Let wel, deze apparatuur is erg prijzig.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>