VGA van je computer of laptop met een andere standaard verbinden

by Redactie 0 Comments

VGA naar DVI-I Adapter

http://www.actiekabel.nl/vga-naar-dvi-i-adapter/

Deze adapter sluit je DVI-I beeldscherm aan op een VGA poort. Zo kun je een extra monitor of projector gebruiken. Alle resoluties en ook Full HD worden ondersteund. Dit geldt ook voor oudere monitoren met DVI-A.

Dit is qua prijs een haalbare oplossing voor het aansluiten van een DVI-I kabel op een VGA poort. Zo krijg je de mogelijkheid om een DVI-Integrated kabel te koppelen aan een computer die geen (vrije) DVI poort heeft. De adapter werkt volledig plug-and-play en wordt dus direct herkend door de computer. De beeldkwaliteit is sowieso haarscherp.

Deze adapter is ook nuttig bij een DVI-A (analoog) monitor of projector. In dit geval gebruik je wel een langs beide kanten mannelijke DVI-A kabel. Let er wel op dat dit nooit bruikbaar is in combinatie met een vrouwelijke poort. Je zult dan geen beeld hebben.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Je computer of laptop moet over een vrije vrouwelijke VGA poort beschikken.
  • De monitor moet een vrije DVI-I vrouwelijke poort hebben.
  • Een DVI-I kabel voor het verbinden van de adapter met het beeldscherm.

VGA (+ Audio) naar HDMI Adapter

http://www.actiekabel.nl/vga-audio-naar-hdmi-adapter/

Dit is met stip de voordeligste VGA-HDMI adapter van Nederland.

Deze koppelt een computer of laptop aan een TV of monitor.

Ook het geluid wordt naar HDMI doorgezet.

Een micro USB kabel zorgt voor de stroomvoorziening.

Deze VGA naar HDMI adapter geeft je de mogelijkheid om een computer met een vrije VGA poort te koppelen aan een monitor of projector met een HDMI ingang. Zo kun je een een (extra) beeldscherm gebruiken wanneer er al een HDMI poort in gebruik is of een monitor aankoppelen op een computer zonder HDMI poort.

HDMI kan zowel beeld als geluid aan en VGA kan alleen maar  beelden sturen naar een monitor. Het goed aan deze adapter is dat hij het audio-probleem van VGA oplost. De converter beschikt over een ingebouwde audiokabel (AUX) die het geluidssignaal kan overbrengen.

De adapter geeft de beste resultaten wanneer hij altijd in een stopcontact zit of op een USB-poort (met voeding) is aangesloten. Dit is eenvoudig op te lossen door de adapter langs de micro-USB poort te koppelen aan het meegeleverde micro-USB naar USB kabeltje. Dit kabeltje krijgt zijn voeding langs een USB-poort. Je kunt ook een een USB-wandlader gebruiken, maar die moet je apart aankopen.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Je hebt een vrije VGA poort nodig en een vije USB poort voor de voeding of een USB oplader.
  • Een HDMI kabel verbindt de adapter met het beeldscherm.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>