Belarc Advisor: hardware en software informatie in de browser

Af en toe valt ons oog op gratis software die de productiviteit en het comfort van het werken achter een computer weet te verbeteren. Belarc Advisor is hier een goed voorbeeld van!

Advisor is een programma met versies voor Windows (alle edities), MacOS, Linux en Solaris. De software is – na installatie – te gebruiken om de hardware configuratie en eigenschappen weer te geven. Ook geeft de software weer welke programma’s er zijn geïnstalleerd en hoe vaak deze worden gebruikt, of er een up to date anti-virus programma wordt gebruikt en het besturingssysteem cruciale updates mist.

Welke voordelen biedt Belarc Advisor?

Belarc Advisor geeft zowel een accuraat overzicht van welke hardware er in de computer is te vinden als ook welke programma’s er geïnstalleerd zijn. Dit overzicht stelt de gebruiker instaat waar en wanneer hij dit wenst na te gaan of de configuratie voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van software compatibiliteit (bij games, zware design programma’s) en of de pc te traag wordt als gevolg van ongebruikte, overbodige software. Het wordt hierdoor een fluitje van een cent om de processen van de computer door te lichten en na te gaan of de computer’s samenstelling/data ‘opgefrist’ dient te worden.

Belarch Advisor slaat de gegevens niet op een webserver op. De gegevens worden op een lokale webpagina geplaatst waar derden geen toegang tot kunnen bemachtigen.

Waar is Belarch Advisor te downloaden?

Het programma is gratis en voor niets te downloaden via Belarc.com.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>